© Copyright - SwitchBack Ride®
Spinning® se practica doar in facilitati oficiale Spinning® numai pe biciclete Spinner® si exclusiv sub indrumarea unui certified Spinning® Instructor
Am inceput sa fac sport in jurul varstei de 30 de ani. Nu am considerat neaparat ca am nevoie pana atunci si eram convinsa ca nu are rost nici macar sa incerc.
In copilarie si in adolescenta ora de sport, asa cum era ea predata, era cosmarul meu. La sala de gimnastica nu resuseam niciodata sa fac ce imi cerea profesorul, ramaneam pe capra atunci cand trebuia sa o sarim pe rand sau cadeam gramada  in secunda in care, dand din picioare precum un cal naravas, incercam sa stau in maini. Amuzamentul colegilor si rusinea mea erau maxime. Ma ascundeam undeva in spatele salii si asteptam sa treaca ora. Eram fara speranta si rezultatele minunate de la scoala erau o consolare suficienta ca sa ma opresc aici cu ideea de sport.

Niciodata nu mi s-a explicat de ce e importat sa faci sport pentru sanatate. Am crezut, gresind, evident, ca cei care fac sport o fac pentru ca nu se prea pricep la altceva. Singura activitate care imi facea placere era sa inot in fiecare zi de vara, dar asta era tot.

Cred ca lucrurile in viata ni se intampla atunci cand vine momentul lor, acel declic ce te schimba si te ajuta sa iesi din zona de confort. Am inceput sa alerg, la inceput cate 200m, apoi mers si, in cateva luni, reuseam sa alerg 7 km legati. Alergati insa cu sufletul la gura si cu inima batand napraznic in piept. A urmat primul semimaraton. Am scos putin sub 2h, dar cu ce pret…. A fost atat de greu, cumplit, nu am mai fost in stare sa alerg un an de zile, creierul mi se blocase pe momentul acela de efort maxim pe ultimii km. Imi placuse mult experienta cu alergatul, dar faceam ceva gresit. Impreuna cu Zeno am luat o banda de alergat pentru ca venise toamna si nu stiam ca se poate alerga si pe frig, si pe ploaie… insa mie imi lipsea esentialul...

"Alearga cu inima!” era indemnul pe care il auzeam si pe care il ignoram ca pe un slogan de marketing. La sugestia lui Zeno, am inceput sa imi setez programul de running in asa fel incat inima statea constant la 150 BPM. Fara sa imi dau seama, incepeam primul antrenament de anduranta. La inceput era deprimant total, banda ma lasa doar sa merg mai alert. Pe mine, care cu un an in urma alergasem un semimaraton. Nu am renuntat, sunt un om destul de ambitios. Apoi am vazut la o sala de sport o poveste destul de interesanta care se petrecea pe biciclete stationare. Ne-am luat inima in dinti si am achizitionat una. Apoi mai multe DVD-uri de pe Spinning.com. Si incredibilul s-a intamplat: bicicleta m-a facut un alergator mai bun. Reuseam cu usurinta sa alerg 10 km cu 11 km/h si pulsul sa nu mai creasca peste 150 BPM. Living-ul nostru se transformase intr-o mica sala de sport, in care ne antrenam in miezul iernii cu geamurile larg deschise, in timp ce copilul isi facea lectiile. Eu alergam pe banda, Zeno facea Spinning®, dupa o ora schimbam aparatele. Un an de zile a insemnat o investitie in schimbare. Am fost atat de recunoscatoare programului Spinning® care m-a ajutat incredibil de mult pentru visul meu de a alerga, incat, atunci ca Zeno ne-a inscris pe amandoi la cursului de Instructor Spinning® am fost extrem de incantata. Cu Spinning® incepea o noua poveste de dragoste, iar eu ador povestile minunate.
Masterul Belgian care livra cursul de Instructor Spinning®, la finalul celor doua zile senzationale de curs, m-a abordat dupa ce terminasem de completat formularul de feedback si mi-a spus: “Ar trebui sa aplici pentru a deveni Master in Spinning®, ai deplina mea sustinere”. Am avut o mica reactie de soc, nu eram pregatita psihic nici macar pentru ideea de a deveni instructor, facusem cursul exclusiv pentru a ma putea antrena eu corect.  Ii povestesc lui Zeno care zambeste: “O facem”…. Proiectul Spinning® a devenit pentru noi o misiune extraordinara.

Examene, cursuri, interviuri, ore nesfarsite pe biciclete, propriul nostru studio de Spinning®, primul maraton de 42 km la care am fost pacemaker alergat FARA EFORT, bursa obtinuta pentru a intra intr-un grup de elita de 15 oameni selectati la nivel mondial pentru a genera Master Instructor Candidates pentru programul Spinning®.
Sunt 140 de Master-i worldwide, ce sanse aveam eu, Oana de Romania, fara sa fi facut vreun sport de performanta, fara un istoric in domeniu, un No Name… Dar munceam fara sa fac rabat de la niciun efort, nu precupeteam niciun moment liber, totul era dedicat misiunii extraordinare pe care o aveam intainte.

2014 a fost un an care mi-a schimbat viata… toate eforturile au culminat cu MI Camp-ul din Miami, unde, alaturi de ceilalti 14 candidati care au fost selectionati, am intrat intr-un program de dezvoltare extraordinara. Am cunoscut oameni care m-au marcat pentru totdeauna, am inteles de ce Spinning® e un program cu o filozofie fabuloasa in spate si, mai mult decat orice, m-am cunoscut pe mine insami in feluri care imi erau greu de conceput inainte. Mi-am confruntat slabiciunile, orgoliile, am avut momente in care mi-a fost rusine si momente in care am fost mandra de mine insami.
Cel mai profund m-a marcat insa constatarea ca, de fapt, atunci cand esti Master in Spinning®, in realitate, esti ultimul care conteaza.

Misiunea mea ca Master si, mai ales, ca ambasador Spinning®, ramane aceea de a ii ajuta pe viitorii instructori sa transmita mai departe pasiunea si stiinta pe care se fundamenteaza acest program, de a deschide minti si suflete pentru o viata mai sanatoasa.