© Copyright - SwitchBack Ride®
Spinning® se practica doar in facilitati oficiale Spinning® numai pe biciclete Spinner® si exclusiv sub indrumarea unui certified Spinning® Instructor

Nu imi aduc aminte de copilarie si adolescenta ca fiind perioade de stat in fata televizorului.
Pe vremea aceea optiunile erau limitate si nici vorba de calculator. Petreceam mult timp afara, jucam baschet si eram intr-o forma fizica destul de buna, asa cum sunt sigur ca erati si multi dintre voi, cei care cititi aceasta poveste.

Dupa ce am intrat la facultate, am decis, impreuna cu fratele meu, sa ne facem o firma in domeniul IT, era o perioada de boom si simteam oportunitatea care ne infricosa si ne bucura in acelasi timp.
Firma a trecut pe primul plan, imi consuma timpul, energia si gandurile. Atat de multa raspundere, presiune si dorinta de a avea success.
Din tanarul care avea 65 de kilograme am inceput sa ma transform in imaginea tanarului businessman… costum, vreo 30 kg in plus, o oboseala de care nu scapam nici dormind in plus in weekend si o lipsa generala de energie pentru a mai face orice altceva. Succesul era insa scuza perfecta.
La 30 de ani eram mai departe decat visasem, aveam o familie frumoasa si un business parte al meu.

Kilogramele in plus erau insa doar ce se vedea in exterior. Pe dinauntru, eram deja aproape compromis.
Steatoza hepatica ajutata din plin de valori mari ale triglyceridelor si ale cholesterolului ajunsese o constanta la fel si hipertensiunea arteriala, iar pentru toate am luam tratament. In plus sistemul imunitar trebuia ajutat cu antibiotice de 4-5 ori pe an ! Dar aveam success.
Acasa raftuletul cu medicamente s-a transformat in dulapul cu medicamente. Apoi, acestea au mai invadat doua rafturi intr-un alt corp de mobila. Tensiometre, termometre si diverse recipiente cu denumiri ciudate isi faceau de cap, fiecare promitand o viata sanatoasa. De fapt, se spune ca omul are doua obsesii reale in viata: sanatatea si fericirea. Iar eu devenisem un om obsedat de a fi sanatos. In ciuda bataliei interminabile, mi-am dat seama ca drumul spre farmacie nu era calea cea buna.
Am descoperit Spinning® absolut intamplator, cand mi-a povestit Oana ca exista niste biciclete smechere pe care te poti antrena (la vremea respectiva nici ea nu avea idee cum) fara a iti strica articulatiile. Cum aveam un genunchi subred si aproape 100kg alergatul pe banda era exclus. Am inceput sa ma documentez. La inceput cu spinning.com, apoi am cumparat bicicleta, am adus-o acasa ca pe un drag prieten, am comandat DVD-uri cu clase de Spinning® predate de Master Instructori si am inceput, dibuind in intuneric, sa ma antrenez pe bicicleta si sa-mi schimb total viata.

Intr-un an de zile, am slabit peste 25 kg de grasime, doar prin sport fara nici o dieta. Incredibil, am slabit mancand paine, spaghete, mamaliga si orice alt aliment ce ar provoca panica in randul celor care tin asa zisele diete!
Cand a aparut oportunitatea de a deveni instructor, am decis, impreuna cu Oana, sa o facem, in idea ca vom putea , acum si noi schimba vietile oamenilor!
Faptul ca am devenit, cu multa munca si determinare, Star 3 Spinning® Instructor, Spin® Power Instructor si ca pot pedala peste 200km intr-o zi a fost doar o consecinta naturala a unui fenomen extraordinar care mi-a schimbat viata: programul Spinning®...